KVLV Astene zet weggeefkast aan Ter Leie

De vrouwen van KVLV Astene bij hun weggeefkast.
Anthony Statius De vrouwen van KVLV Astene bij hun weggeefkast.
De vrouwen van KVLV Astene hebben aan zaal Ter Leie in de Nieuwstraat in Astene een weggeefkast gezet. In deze groene kast vind je allerlei bruikbare spullen, van lampkappen tot kookboeken, en die mag je gewoon meenemen naar huis.

“In onze weggeefkast kan iedereen bruikbare spullen anoniem achterlaten, ruilen of gratis meenemen”, verduidelijkt voorzitster Marleen Bolangier. “Je vindt er toffe vintage hebbedingen, babyspullen, gezelschapsspellen, kadertjes, glazen of keukenmateriaal. Een voorwaarde is dat de spullen in goede staat zijn, het is niet de bedoeling dat het een klein containerpark wordt. Om dit te controleren passeren onze bestuursleden regelmatig om alles ordelijk te laten verlopen. Met dit initiatief maken we de mensen bewust om te recycleren en daarnaast is het mooi meegenomen dat iedereen anoniem kan ruilen of meenemen, zodat ook mensen die het financieel niet zo breed hebben, ongedwongen kunnen snuffelen.”

“We hebben onze weggeefkast bewust aan zaal Ter Leie gezet omdat dit de draaischijf is van het verenigingsleven in het dorp en omdat heel wat mensen langs de Nieuwstraat passeren. Ze blijft staan tot het einde van de maand”, besluit Marleen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.