Kunstenaarscollectief houdt tweede expo

Elie Minjauw, Greta Verstraete, Kris Vergote, Nico Verstraete, Marc De Wachter, Martin Carrette, Leen De Boever, en Ive Steyaert van het collectief Coin De Calais.
Anthony Statius Elie Minjauw, Greta Verstraete, Kris Vergote, Nico Verstraete, Marc De Wachter, Martin Carrette, Leen De Boever, en Ive Steyaert van het collectief Coin De Calais.

Het kunstenaarscollectief Coin De Calais uit Zeveren organiseert binnenkort zijn tweede tentoonstelling in de omgebouwde koeienstal van Nico Verstraete. Samen met de bevriende artiesten Marc De Wachter en Kristiaan Vergote richtte Nico in 2013 het kunstenaarsgezelschap op, genoemd naar de Kaleshoek in Zeveren. Voor hun tweede expositie nodigen ze nog wat gastkunstenaars uit de streek uit. "We vullen onze werken aan met de lithografieën van Elie Minjauw, de beelden van Greta Verstraete, de poëzie van ex-stadsdichter Martin Carrette en de Haiku's en foto's van Leen De Boever en Ive Steyaert", zegt Marc De Wachter. "In totaal zullen er een honderdtal kunstwerken te bewonderen zijn."


"Met Coin de Calais wilden we elkaar stimuleren om met kunst bezig te blijven", zegt Nico. "Onze eerste expo lokte 170 bezoekers en was een groot succes. Nu bieden we ook andere lokale artiesten de kans om hun werken te tonen aan een groot publiek. Want behalve tijdens de Biënnale is er in Deinze niet zoveel ruimte om te exposeren."


De werken zijn te bewonderen in de Kaleshoek 98 op vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 september. De toegang is gratis en iedere bezoeker krijgt een geschenkje en drankje. Meer info: http://coindecalais.com. (ASD)