KSA Ahoy geeft rockfestival voor veertigste verjaardag

KSA Ahoy Vinkt met de affiche voor Ruby Rock.
Foto Anthony Statius KSA Ahoy Vinkt met de affiche voor Ruby Rock.

KSA Ahoy Vinkt viert haar veertigjarige bestaan met het muziekfeest Ruby Rock. Op de parking van Bernard Van Rysseghem in de Lottenhullestraat kunnen muziekliefhebbers zaterdag 3 mei terecht in een grote tent.


"Voor het eerst organiseren we een festival voor het grote publiek", zegt voorzitter Rob Martens. "Ruby Rock verwijst naar een robijnen jubileum na veertig jaar huwelijk. Ahoy verwijst naar de hallen in Rotterdam en Amsterdam. Onze voorgangers luisterden veel naar de drive-in-show van Radio Veronica, die er wekelijks plaatsvond", zegt de voorzitter. De KSA van Vinkt is altijd verbonden geweest met muziek. Ruby Rock zet deze traditie verder."


"In het verleden brachten we al optredens met lokale bands, maar nu hebben we ook enkele grote namen op de affiche staan: de West-Vlaamse popgroep Kenji Minogue en de hardrockband Horses on Fire uit Gent. Daarnaast staan ook Tapis Plain, Pentoc Sic, Men With A Perm en Red Star Line op het programma. Dj's JNS en Esmorite staan in voor de afterparty", zegt Martens. "Als het weer meezit, verwachten we zo'n 600 à 800 man. Nu is Ruby Rock nog maar een dag, maar als het succes wordt, dan wordt het misschien een tweejaarlijks festival."


Kaarten kosten 6 euro in voorverkoop en 8 euro aan de kassa en zijn verkrijgbaar bij de KSA-leden, brasserie Bruno en café Saga. Meer info via www.ksaahoyvinkt.be. (ASD)