KMSK Deinze-supporters stappen Dodentocht voor kankerpatiënten: “Conditie? Het zal vooral op karakter zijn”

David Bekaert en Jonas Strobbe.
Anthony Statius David Bekaert en Jonas Strobbe.
David Bekaert (34) en Jonas Strobbe (31) zijn diehard supporters van KMSK Deinze. Maar naast een hart voor voetbal hebben de twee Deinzenaren ook een hart voor hun medemens. Op zaterdag 9 augustus stappen de twee jongemannen de Dodentocht van Bornem. “Als eerbetoon aan vrienden en familieleden die we verloren aan de gevolgen van kanker, maar ook om zij die iedere dag tegen deze ziekte strijden een hart onder de riem te steken”, zeggen David en Jonas.

David Bekaert en Jonas Strobbe zijn allebei bestuurslid van sfeergroep 818, een van de supportersverenigingen van de voetbalclub KMSK Deinze. Al jaren organiseert 818 sfeeracties en evenementen in en buiten het Burgemeester Van de Wielestadion. “Samen met de vier andere bestuursleden doen wij ons uiterste best om tijdens iedere wedstrijd met zoveel mogelijk publiek en lawaai achter onze ploeg te staan”, zegt Jonas. “De voorbije jaren hebben we helaas afscheid moeten nemen van een aantal medesupporters, maar ook van andere mensen die ons nauw aan het hart liggen en die de strijd tegen kanker hebben verloren. Zo ben ik mijn vader verloren aan kanker en vorig jaar is Johan Van Den Heede, KMSK Deinze-supporter van het eerste uur en geliefd gezicht aan het ‘bierkotje’ naast het voetbalveld gestorven. Het overlijden van Johan was de aanleiding om vanuit onze 818-groep iets te doen. Niet alleen uit respect voor de vrienden en familie die we verloren zijn, maar ook voor alle mensen die dagelijks nog volop vechten tegen deze vreselijke ziekte. Uiteindelijk kwam David met het idee af om mee te stappen met de Dodentocht van Bornem.”

“De Dodentocht vindt plaats op vrijdag 9 augustus”, zegt David. “Het is de bedoeling om een zo groot mogelijk bedrag samen te krijgen voor het Kankercentrum van het UZ Gent en de bijhorende palliatieve eenheid. We zullen niet in kledij van KMSK Deinze wandelen, maar we willen wel een t-shirt willen laten maken met daarop een vermelding van onze grootste sponsors, alsook het goede doel waarvoor we dit doen. Dit is voor ons een zware uitdaging, maar we willen vooral aantonen dat niets onmogelijk is, zolang je er maar in gelooft en zolang je het beste van jezelf blijft geven. Hetgeen wij gaan proberen, is maar een peulenschil in vergelijking met wat al die mensen dagelijks meemaken.”

Van tribune naar toog

“Of we in goede conditie zijn? Het zal vooral op karakter zijn dat we de Dodentocht zullen proberen uitlopen”, zegt Jonas. “De enige wandeltochten die we tot nu toe hebben gemaakt, zijn er van de tribune naar de toog. Maar intussen hebben we al geoefend en in de komende twee weken zoeken we nog een wandeltocht van zo’n 60 kilometer om ons voor te bereiden. Op zaterdag 7 september zullen we net voor de eerste thuiswedstrijd tegen Luik het verzamelde bedrag overhandigen aan UZ Gent.”

Wie David en Jonas wil steunen, kan een bijdrage leveren door te storten op het rekeningnummer van KMSK Deinze BE26 0016 0946 5729 met de vermelding ‘Actie 818 - Dodentocht 2019'. Meer info via Jonas (0470/05.64.42) en David (0472/99.41.95) of de Facebookgroep ‘818 stapt Dodentocht’.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.