Kleurrijke kunstpop-up naast Cafe Interieur

Kunstenaars Jesse Van Gompel en Hilde Van de Guchte.
Foto ASD Kunstenaars Jesse Van Gompel en Hilde Van de Guchte.

Kunstenaars Jesse Van Gompel en Hilde Van de Guchte openen op zaterdag 9 en zondag 10 december een pop-uptentoonstelling naast koffiebar Cafe Interieur aan het station. Jesse installeerde er een kleurrijke ruimte die de bezoeker tot leven kan wekken met een druk op een knop.


Vanaf zaterdag 9 december nodigt de Deinse kunstenaar Jesse Van Gompel iedereen uit in zijn 'mixed feelings studio'. Een wat? "Het is een ruimte die op het eerste zicht chaotisch lijkt", zegt Jesse. "Alles zit onder de verfspatten, maar het is de bedoeling dat de bezoeker daarin rustpunten ontdekt. Dit doen ze door een koptelefoon op te zetten waar rustige pianomuziek en allerlei geluiden uit de kamer te horen zijn. De kamer komt tot leven door een druk op de knop. Het illustreert de dunne grens tussen chaos en rust en ik wil de bezoeker op die manier zijn eigen grenzen leren ontdekken. Later is de ruimte ook te huur voor fotoshoots."


Naast de studio toont Jesse er ook zijn nieuwe koffieschilderijen en wie doorloopt, ontdekt Altoos, het nieuwe atelier van Hilde Van de Guchte. "Vanuit mijn passie voor interieur ga ik op zoek naar verwaarloosde spullen en geef er een nieuw leven aan", zegt Hilde. "Er wordt veel te veel weggegooid of afgedankt zonder dat er iets mee gebeurt. De combinatie van oud en nieuwe materiaal is niet alleen origineel, maar ook goed voor het milieu."


De tentoonstelling van Jesse en Hilde is ieder weekend te bezoeken van 14 tot 18 uur.


(ASD)