Kindjes verzamelen 57 zakken zwerfvuil

De leerlingen van basisschool De Sterrebloem verzamelen bij hun buit na de inzameling van het zwerfvuil. Ze raapten 57 zakken afval bij elkaar.
Foto Anthony Statius De leerlingen van basisschool De Sterrebloem verzamelen bij hun buit na de inzameling van het zwerfvuil. Ze raapten 57 zakken afval bij elkaar.
In groot-Deinze vonden de afgelopen dagen heel wat zwerfvuilacties plaats. Vrijdagochtend gingen alle kinderen van de basisschool De Sterrebloem op pad in Meigem. Gewapend met vuilzakken, fluo-hesjes, handschoenen en grijpers verzamelden ze maar liefst 57 zakken vuilnis.

"De kinderen waren ontzet van wat ze allemaal langs de weg en in de grachten vonden", zegt juffrouw Yannick Coucke van De Sterrebloem. "Samen maakten de kinderen een lied waarin ze iedereen oproepen om alle vuilnis in de vuilbak te gooien."


Zaterdag ging de actie gewoon verder. Toen trokken vrijwilligers van de Fietsersbond, VELT-Leieland en het Milieufront Omer Wattez er op uit langs de oevers van de Leie in Deinze. Een handjevol vrijwilligers trotseerde het miezerige weer om de stad proper te maken. In de deelgemeente Bachte-Maria-Leerne hielden de jagers van de Wildbeheereenheid ook een grootscheepse actie in het gebied rond het domein Ooidonk. (ASD)