Kalme kerstmarkt door miezerig weer

Julie Teirlinck en haar kinderen Febe en Robbe poseren met de Kerstman.
Anthony Statius Julie Teirlinck en haar kinderen Febe en Robbe poseren met de Kerstman.
Als blikvanger werd twee alpaca's ingeschakeld.
Anthony Statius Als blikvanger werd twee alpaca's ingeschakeld.
Ook lokale verenigingen zoals Green Army, de supporters van Sparta Petegem waren van de partij.
Anthony Statius Ook lokale verenigingen zoals Green Army, de supporters van Sparta Petegem waren van de partij.
Het miezerige weer hield de grote massa weg van de kerstmarkt in Deinze. Voor de eerste keer was de kerstmarkt verspreid over twee weekends, waardoor er wat minder kraampjes stonden. Schepen van Feestelijkheden Bruno Dhaenens (Open Deinze) wil de formule nog wat bijschaven.

Door het regenachtige weer bleef het kalm op het tweede en laatste weekend van de kerstmarkt in Deinze. Naast lokale verenigingen zoals Green Army, de supporters van voetbalclub Sparta Petegem, was ook de Kerstman aanwezig om cadeautjes uit te delen. Dit weekend werden ook twee alpaca’s ingeschakeld als blikvanger. 

Vorig jaar stonden er 48 kraampjes op de kerstmarkt van Deinze en dit jaar waren dat er 34 in het weekend van 14 en 15 december en 24 in het weekend van 21 en 22 december.  “Volgens ons een goede keuze want zo komt er gedurende twee weekends volk naar onze stad”, zegt schepen van Feestelijkheden Bruno Dhaenens (Open Deinze). “De ambitie is natuurlijk om op beide weekends een veertigtal kraampjes te hebben. Daarom willen we nog meer verenigingen stimuleren om deel te nemen aan de kerstmarkt.”

Ook de opstelling werd dit jaar gewijzigd. Zo stond er geen groot podium meer ter hoogte van de stadsluifel. “Het volk bleef altijd plakken aan het podium waardoor de kraampjes verderop altijd minder passage hadden”, zegt Bruno Dhaenens. “Dit jaar hebben we gezorgd voor muziek en animatie die zich meer onder het volk begeeft. Maar of dit nu de perfecte formule is, daar kunnen we pas na de evaluatie meer over zeggen. Er is wel nog wat bijsturing nodig.”
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • sven de keyser

    Trekt op niets echt triestig was veel beter in Nevele