KADE Podiumkunsten en Frank Nuyts geven slotconcert Art Venture

Frank Nuyts aan zijn marimba.
Anthony Statius Frank Nuyts aan zijn marimba.
Het academieorkest AcOrDe speelt op zaterdag 11 en zondag 12 mei zijn jaarlijkse concert Art Venture. De muzikanten brengen er het werk ‘Trip the light Fantastic’ van huiscomponist Frank Nuyts, die het op maat van het orkest en van een getalenteerde 14-jarige marimbaspeler schreef.

De leerlingen van KADE Podiumkunsten hebben dit schooljaar veel samengewerkt met composer in residence Frank Nuyts. Hiermee waren zij de eerste muziekacademie in Vlaanderen die een huiscomponist in huis haalde. 

“De samenwerking tussen KADE Podiumkunsten en Frank Nuyts blijkt een groot succes te zijn”, zegt schepen van onderwijs Trees Van Hove (CD&V). “Frank Nuyts ging aan de slag in de academie als pedagoog, uitvoerend muzikant en als componist. Hij bracht de leerlingen enthousiasme bij voor het vak, nieuwe technieken en unieke composities en hiervan kan iedereen getuige zijn tijdens Art Venture, de apotheose van deze vruchtbare samenwerking.”

AcOrDe speelt dit jaar niet één, maar twee concerten. Op zaterdag 11 mei om 20 uur en op zondag 12 mei om 10.30 uur kan iedereen terecht in Zaal Post van KADE Podiumkunsten. Tickets zijn verkrijgbaar bij het onthaal van KADE Podiumkunsten of aan de ingang van de zaal. Meer info via 09/381.96.40, muziekacademie@deinze.be, www.muziekacademiedeinze.be of de Facebookpagina Samwd Deinze.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.