Juridische strijd Driespoort woedt verder: strafklacht tegen burgemeester en retailers

Ook Albert Heijn heeft een strafklacht aan haar been.
Foto Anthony Statius Ook Albert Heijn heeft een strafklacht aan haar been.
Na het E-Fit Center hebben nu ook burgemeester Jan Vermeulen (CD&V) en enkele andere retailers van het Driespoort Shoppingpark een strafklacht aan hun been. Hiermee gaan de buurtbewoner en bvba Deinze Koopcenter van zakenman Patrick Piens, die al jaren procederen tegen het shoppingpark langs de Gaversesteenweg, nog een stap verder. “Jammer dat het gerechtelijk apparaat tijd en middelen moet inzetten voor ongefundeerde strafklachten van een concurrent”, reageert men bij Driespoort Shopping Deinze.

“De volledige site Driespoort is zonder enige stedenbouwkundige vergunning gebouwd, maar nog steeds in volle exploitatie”, zegt Pieter Van Assche, raadsheer van de klagende partijen. “De projectontwikkelaar houdt vol dat alles in orde komt, ook al moet ook hij toegeven dat er ‘een probleem’ is met de vergunningen. Ondanks het herhaald verzoek aan burgemeester Jan Vermeulen weigert hij om het shoppingpark te sluiten. Hierdoor maakt de burgemeester zich medeplichtig aan de bestaande misdrijven. Daarom breiden de buurtbewoner en bvba Deinze Koopcenter de bestaande strafklacht (het E-Fit Center heeft al een strafklacht aan haar been, red.) bij de onderzoeksrechter uit tegen de burgemeester en enkele handelszaken, waaronder Albert Heijn, Action en Grand Café. Deze retailers baten verder hun winkel en parking uit, waarop geen enkele vergunning rust. Tot slot stellen de klagers dat ook de nog lopende vergunningsaanvraag geen soelaas zal kunnen bieden. Het dossier is dermate slecht samengesteld dat het nooit tot enige wettige vergunning zal kunnen leiden.”

“De exploitaties van het shoppingpark zijn nog steeds gebaseerd op de definitieve socio-economische vergunningen, die continu voorhanden zijn geweest en waarin eveneens een goedgekeurde mobiliteitstoets vervat zit”, reageert communicatieverantwoordelijke Yannic Demeyer namens Driespoort Shopping Deinze. “Daarnaast is de nieuwe omgevingsvergunningsaanvraag ingediend met een door Vlaanderen goedgekeurde Milieu-Effecten-Rapport-ontheffing en werd deze aanvraag reeds positief geadviseerd door onder meer de stad Deinze, de afdeling van het Vlaamse Gewest inzake Gebiedsontwikkeling, Omgevingsplanning en –Projecten én de Provinciale Omgevingsvergunningscommissie. De aflevering van deze vergunning wordt binnenkort verwacht. Dit alles spreekt de loze bewering manifest tegen dat het dossier slecht zou samengesteld zijn en is een regelrechte aanfluiting van alle administratieve overheden. Het valt te betreuren dat het gerechtelijk apparaat tijd en middelen moet inzetten voor ongefundeerde strafklachten van een concurrent. Intriest is de houding van Patrick Piens, die maar blijft negatieve uitvallen lanceren.”

Burgemeester Jan Vermeulen (CD&V) is niet onder de indruk van de strafklacht. “Ik heb tot nu toe nog niets ontvangen en ik zal daar op gepaste wijze op reageren, indien het zover is. Ik ben alleszins niet van plan om het shoppingpark te sluiten”, zegt de burgemeester.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.