Jonge techneuten uit Deinze en Nevele krijgen diploma

De jonge deelnemers van Deinze met hun diploma.
rv De jonge deelnemers van Deinze met hun diploma.
De jonge deelnemers van Nevele met hun diploma.
rv De jonge deelnemers van Nevele met hun diploma.
In Deinze vond dit jaar voor het eerst de Techniekacademie Junior plaats. De jonge techneuten kregen allemaal een diploma.

Tien woensdagnamiddagen werden kinderen uit het derde en vierde leerjaar ondergedompeld in de wereld van techniek en technologie. 

“In Deinze loopt al langer een techniekacademie voor kinderen van het vijfde en zesde leerjaar”, zegt onderwijsschepen Trees Van Hove (CD&V). “Ook heel wat jongere kinderen zijn geïnteresseerd om met technologie en techniek aan de slag te gaan. Daarom zijn we op het aanbod van Hogeschool VIVES ingegaan om een Techniekacademie Junior te organiseren. 54 kinderen namen in vier groepen — twee in Deinze en twee in Nevele — deel. Tweewekelijks werkten ze rond een nieuw thema: mechanica, elektriciteit, textiel, hout en informatica. Op het eind van de reeks kreeg elke deelnemer een diploma. De techniekacademie Junior wordt mogelijk in het najaar van 2020 herhaald.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.