Jong Vld legt nachtbus in tijdens ‘100 dagen’

Jong Vld Deinze legt een nachtbus in tijdens 100 dagen.
rv Jong Vld Deinze legt een nachtbus in tijdens 100 dagen.
Al voor de achtste keer organiseert Jong Vld Deinze tijdens de nacht van de 100 dagen een busrit van Gent naar Deinze. Op vrijdag 21 februari vertrekt de bus stipt om 3 uur aan de Overpoort in Gent en zet de studenten een half uur later af aan het station van Deinze.

Op de vooravond van hun 100-dagenviering trekken veel laatstejaars uit Deinze richting de Gentse Overpoort om hun eerste stappen in het studentenleven te zetten. Om die jongeren veilig thuis te brengen, legt Jong Vld Deinze om 3 uur ’s nachts een bus in van de Overpoort naar het station van Deinze.

“De busrit wordt gesponsord door verschillende sympathisanten uit Open Deinze”, zeggen voorzitters Simon Lefèvre en Mathijs Van der Eecken. “Aangezien Bart Vandekerckhove, Bruno Dhaenens, Filip Vervaeke, Rita Van Neste, Sofie D’hondt en Tess Minnens allemaal een gulle bijdrage doen, kunnen de jongeren meerijden voor slechts 3 euro per persoon. Door het feit dat er geen treinen meer zijn na 12 uur, raken veel jongeren ’s nachts immers niet meer terug thuis en moeten ze wachten op de eerste trein naar Deinze. Heel veel jongeren vinden dat te laat en willen toch nog een paar uurtjes slapen voor ze naar school moeten. Daarom proberen we elk jaar een alternatief te voorzien. Om de laatste dorst te lessen, krijgen de jongeren dit jaar ook een flesje Katerwater van gemeenteraadsvoorzitter Sofie D’hondt.”

Wie nog een plaatsje op de bus wil bemachtigen, kan zich inschrijven via de Facebookpagina van Jong Vld Deinze.