Jong koppel neemt slagerij over

Wouter De Lange en Sylvie Van der ginst bij hun nieuwe zaak.
Foto Statius Wouter De Lange en Sylvie Van der ginst bij hun nieuwe zaak.
De dorpskern van Vinkt krijgt opnieuw een slagerij. Acht maanden nadat slager Nick zijn zaak sloot, nemen Wouter De Lange (32) en zijn vrouw Sylvie Van der ginst (31) de fakkel over. Het jonge koppel opent op zaterdag 4 april Slagerij Wouter op het Martelarenplein.

"Sylvie en ik zijn hier opgegroeid", vertelt Wouter. "Ik heb altijd in de KSA Ahoy Vinkt gezeten en ik voetbalde vroeger bij Eendracht Vinkt en Zeveren Sportief. Ik ben ook actief geweest in lokale koerswedstrijden. Ik heb altijd gezegd dat als ik een eigen zaak zou opstarten, dat het in Vinkt zou zijn. Toen Nick stopte met zijn slagerij, heb ik geen moment getwijfeld. Het was wel een gemis in het dorp, want ik hoorde veel mensen zeggen dat er nood was aan een slagerij in het centrum."


Hiervoor werkte Wouter bij Cornby van Imperial Meat products en Sylvie werkte bij de charcuterie-afdeling van Delhaize en daarna bij Meat&More. "Het was tijd voor een nieuwe uitdaging", zegt Wouter. "We zijn volop bezig met de slagerij een opfrisbeurt te geven. Een nieuw likje verf, nieuwe verlichting en een uitbreiding van het atelier. Ook het assortiment gaan we een beetje uitbreiden. De klassiekers zoals de gekookte ham, de cordon bleu en de fricandon blijven, maar we gaan ook meer producten voor een jonger publiek aanbieden zoals kant-en-klare bereidingen en soep."


Iedereen is welkom voor het openingsweekend op zaterdag 4 en zondag 5 april. Elke bezoeker krijgt een hapje, drankje en een geschenkje mee naar huis. Slagerij Wouter is elke dag open van 7.30 tot 13 uur en van 14 tot 18.30 uur. Op zondag is de zaak open van 8 tot 13 uur en woensdag is de sluitingsdag.


(ASD)