Jeugdtheater Crea pakt pesten aan op planken

De cast van Bas'klas in zaal Palace.
Foto Anthony Statius De cast van Bas'klas in zaal Palace.
Jeugdtheater Crea staat vanaf zaterdag 18 februari op de planken met Bas'Klas. "Geen sprookje deze keer, maar een verhaal over een jongen die gepest wordt. De jonge acteurs vinden dit echt een tof stuk om te spelen, want het sluit meer aan bij hun eigen leefwereld", zegt regisseur Anouk De Mey.

Jeugdtheater Crea brengt Bas'Klas, een stuk uit 1998 van Guy Deneuter, tot leven op de planken van CC Palace op de Markt van Deinze. "Meestal spelen we met Crea een sprookje, maar ik wou eens iets anders proberen", zegt Anouk De Mey, die de regie onder handen neemt.


Bas'Klas vertelt het verhaal van Bas, een puber van 14 jaar die burgerlijk opgevoed wordt. Tegen zijn zin leert hij Frans, volgt hij pianoles en draagt hij mooie kleren. Op school wordt hij daarmee uitgelachen en hij vlucht naar de stad. Daar leert hij een man kennen die zijn leven zal veranderen. "Het is een mooi verhaal, waarbij het thema pesten centraal staat", zegt Anouk. "Het gaat over eenzaamheid en jezelf terugvinden. Met de toestemming van Guy Deneuter heb ik het stuk volledig herwerkt en hedendaagser gemaakt. Behalve de acteurs die de ouders van Bas spelen zijn alle acteurs kinderen en jongeren tussen 9 en 18 jaar. Ik merk veel spelvreugde in de groep. Het verhaal sluit aan bij hun eigen leefwereld en zo kunnen ze zich nog meer inleven in de personages."


Wie het jonge acteertalent aan het werk wil zien, kan komen kijken op zaterdag 18, zondag 19, zaterdag 25 en zondag 26 februari. Tickets zijn verkrijgbaar via www.vooruitdeinze.be. Meer info via crea@vooruitdeinze.be. (ASD)