Jeugdploegen mogen terreinen SK Nevele gebruiken

De terreinen van SK Nevele.
Anthony Statius De terreinen van SK Nevele.
De stad Deinze heeft plannen met de terreinen van het ter ziele gegane SK Nevele. “De voetbalpleinen worden ter beschikking gesteld van de jeugdploegen van de andere clubs uit groot-Deinze”, zegt sportschepen Norbert De Mey (Open Deinze).

Begin vorige maand maakte het bestuur van voetbalclub SK Nevele bekend dat ze na negentig jaar de stekker uit de club zouden trekken. De club uit derde provinciale A kampte met een tekort aan leden en vrijwilligers en het voormalige gemeentebestuur wenste ook niet meer te investeren in de accommodatie. SK Nevele speelde op zondag 14 april haar laatste thuismatch op de terreinen langs het Schipdonkkanaal. Die liggen er nu verlaten bij, maar de stad Deinze heeft al plannen voor de toekomst.

Sportschepen Norbert De Mey (Open Deinze): “We gaan eerst een inventaris opmaken en na een grondig onderhoud van de terreinen wordt de site ter beschikking gesteld aan de jeugdploegen van de andere voetbalclubs uit onze fusiestad. Er is al vraag van onder andere KMSK Deinze, Sparta Petegem en SK Ooidonck Leerne. Op die manier willen we de jeugdwerking stimuleren, zodat de clubs meer leden kunnen aantrekken. De terreinen zullen aan een voordelig tarief worden verhuurd.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.