Jeugdhuis pakt uit met comedy en jamsessies

buffethouder JAMES BOONE LANCEERT NIEUWE INITIATIEVEN IN BRIELJANT

James Boone nodigt muzikaal talent uit voor de nieuwe jamsessies op woensdag en de optredens op vrijdag.
Foto Anthony Statius James Boone nodigt muzikaal talent uit voor de nieuwe jamsessies op woensdag en de optredens op vrijdag.
Het jeugdhuis Brieljant in Deinze is aan een gestage wederopstanding bezig. Kersvers buffethouder James Boone (36) bouwt verder op het elan van zijn voorganger Branco Van Beversluys en lanceert al enkele nieuwe initiatieven. "Vanaf 15 november beginnen we met muzikale jamsessies op woensdag en op vrijdag 17 november is er een Comedy Night met Gunter Lamoot en Piet De Praitere. Brieljant moet opnieuw een full house worden", zegt James.

Alvorens de examenperiode aanbreekt, doet de nieuwe buffethouder James Boone (36) nog een extra effort om jeugdhuis Brieljant wat meer leven in te blazen.

Comedy

Na een geslaagde zomer met de 'Afterkaandels', de opening van skatepark Den Briel en een eerste editie van Bal Marginal is de man alvast goed gestart. "Op vrijdag 17 november hebben we onze jaarlijkse Comedy Night en deze keer konden we Gunter Lamoot en Piet De Praitere strikken. De voorstelling begint om 20 uur en tickets kosten 10 euro. Reserveren hoeft niet, maar wees op tijd want vol is vol. Naast deze klassieker geven we opnieuw alle Rode Duivels-matchen op groot scherm en na het succes van vorig jaar wordt ook Temptation Island hier opnieuw uitgezonden."

Goede muziek

"Maar we willen vooral nog meer inzetten op goede muziek in ons jeugdhuis. Op woensdagavond is het hier altijd zeer kalm en daar willen we verandering in brengen met de 'Brieljant jam'. We zijn momenteel op zoek naar muzikanten voor de eerste editie op 15 november. Specifiek zoeken we een introband die de jamsessie kan opstarten, maar ook muzikanten die zich de avond zelf daarbij kunnen aansluiten. We focussen op genres pop, soul, rock, funk, blues, indie en hiphop en aangezien we een jeugdhuis zijn, leggen we de leeftijdsgrens tussen 16 en 35 jaar."


"Het is de bedoeling om dit maandelijks te organiseren en indien het goed loopt, plannen we de jamsessies tweewekelijks of zelfs iedere woensdag. Muzikanten die interesse hebben, kunnen zich best vooraf melden met vermelding welke instrumenten ze spelen. Er zal een geluidsinstallatie en een drumstel aanwezig zijn. Iedereen kan reageren via het Facebookevent. Toeschouwers zijn uiteraard ook welkom."

Beperkt budget

"Naast de jamsessies zijn er ook iedere laatste vrijdag van de maand optredens. We hebben een beperkt budget, dus we proberen de avond altijd op te splitsen met een lokale artiest als voorprogramma, gevolgd door een band. Op vrijdag 24 november hebben we de Leuvense indierockband Pilod op bezoek en we zoeken nog iemand die het voorprogramma wil doen. Alle suggesties zijn welkom. Tenslotte wil ik nog graag een oproep doen naar vrijwilligers die ons team komen ondersteunen. We kunnen altijd barmedewerkers, maar ook geluidstechnici, fotografen en huisdj's gebruiken", besluit James.