Jeugdbeweging Djemba ruimt zwerfvuil in Bachte-Maria-Leerne

De leiding en leden van Djemba met het verzamelde afval.
Anthony Statius De leiding en leden van Djemba met het verzamelde afval.
De leiding en leden van jeugdbeweging Djemba trokken zaterdagnamiddag door de straten van Bachte-Maria-Leerne om zwerfvuil op te ruimen. 

Jeugdbeweging Djemba organiseerde op zaterdag 27 april voor de eerste keer een grote zwerfvuilactiviteit. Een tachtigtal kindjes vertrok samen met de leiding aan de Groenevelddreef en ging drie uur afval rapen in het dorp. 

“We begonnen te namiddag met het ‘zwerfvuilspel’, waarin de kinderen al spelend leren recycleren”, zegt leidster Elize Laporte. “Daarna trokken we de straten van Leerne in om zwerfvuil te verzamelen. Van de stad Deinze kregen we materiaal zoals grijpers, vuilniszakken, fluohesjes en werkhandschoenen. Met een enthousiaste bende hebben we een tiental vuilniszakken kunnen vullen. We organiseren deze actie omdat het past in ons jaarthema ‘Opwarming van de aarde’ en omdat we het bijzonder belangrijk vinden dat kinderen zich bewust zijn van een propere leef- en speelomgeving.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.