Het kan altijd warmer: pizza’s bakken in oven van 300 graden Celsius

Alessandro haalt een pizza uit de oven.
Anthony Statius Alessandro haalt een pizza uit de oven.
Werken tijdens een hittegolf is aangenaam als je ijsjes verkoopt of als je in de koelzone van de Colruyt aan de slag bent, maar voor een pizzabakker is het geen pretje. In pizzeria Il Forno in Deinze trotseert Alessandro De Feudis zijn oven van 300 graden Celsius om voor zijn klanten een verse pizza te kunnen bakken.

Leuk detail: Il Forno is het Italiaanse woord voor ‘oven’. Zo voelt het ook aan voor pizzabakker Alessandro wanneer hij pizza’s en focaccia’s uit zijn oven haalt. “Ik heb de deuren opengezet zodat het voor mijn klanten aangenaam blijft, maar in de buurt van de oven is het bakken”, zegt Alessandro. “Maar ik denk er niet aan om te sluiten tijdens deze warme dagen. Ik kan mij verfrissen door af en toe een luchtje te scheppen en waterijsjes te eten. Wie geen zin heeft in pizza, kan hier een zomers slaatje krijgen of carpaccio krijgen. Voor wie het nog niet heet genoeg heeft, maak ik graag een pittige pizza diavola”, lacht Alessandro.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.