Heilige Bloedprocessie trekt voor 73ste keer door Meigem

Het anders meestal rustige dorpje Meigem krijgt op zondag 2 juli voor de 73ste keer honderden figuranten en tientallen praalwagens over haar kasseistenen. De Heilig Bloedprocessie lokt bij goed weer honderden toeschouwers naar de dorpskom. De stoet vertrekt om 16 uur.

De Heilig Bloedprocessie van Meigem staat al een tijdje op de lijst van Immaterieel Erfgoed Vlaanderen. Maar het is ondertussen al 73 jaar lang een volksfeest dat iedere zomer een massa volk naar het dorp lokt.


"In achttien groepen worden taferelen uit het Oude en het Nieuwe Testament uitgebeeld, van de Zondeval tot de Verrijzenis van Christus", zegt voorzitter Geert De Ketelaere. "Het is een ideale bestemming om een aangename namiddag door te brengen en iedereen die wil kan in de processie meestappen."


De festiviteiten starten met de zondagsviering om 9.30 uur die gevolgd wordt door de ommegang. 's Namiddags om 15.30 uur is er in de kerk een Plechtig Lof en daarna start de processie in de dorpskom en loopt dan door de Pastoriestraat, de Diepestraat, de Wildonkenstraat en komt dan langs Berg terug aan de kerk. Er is gratis parkeergelegenheid en er zijn zitplaatsen aan de kerk. Meer info via www.bloedprocessiemeigem.be of de Facebookpagina. (ASD)