Handige harry's van JNM Leievallei herstellen uw spullen

De leden van JNM Leievallei met Jef Donné (20) (derde van rechts).
Foto Anthony Statius De leden van JNM Leievallei met Jef Donné (20) (derde van rechts).
BOS+ en JNM Leievallei organiseren op zondag 5 maart een repair café in het Brielpaviljoen. "Van een oude fiets tot een defecte broodrooster, we proberen alles zo goed mogelijk te herstellen. Ondertussen kunnen de mensen genieten van een drankje", zegt Jef Donné (20).

"Wij zorgen voor het nodige materiaal en gereedschap om kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen en speelgoed zo goed mogelijk te herstellen", zegt Jef Donné. "Het is de bedoeling dat bezoekers eigen spullen meenemen en vervolgens in het repair café samen met de deskundigen aan de slag gaan. Ondertussen kan men genieten van een kop koffie of thee, een biertje of een biologisch sapje. De herstellingen gebeuren gratis, je betaalt enkel de gebruikte materialen. Hiermee willen we ons steentje bijdragen aan een beter milieu. De gemiddelde Belg gooit te snel producten weg, terwijl deze vaak nog te repareren zijn. Ons doel is om de afvalberg te beperken, maar ook om de CO2-uitstoot te verminderen", besluit Jef.


Wie zich wil aanmelden als hersteller of wie meer info zoekt kan terecht op www.repaircafe.nu. Het repair café is doorlopend open 14 tot 18 uur. (ASD)