Handelaars Tolpoortstraat en Markt krijgen vier extra premies

Handelaars aan de Markt en in Tolpoortstraat kunnen voortaan vier premies krijgen. Dat heeft de gemeenteraad beslist. Alleen N-VA onthield zich. De oppositiepartij wil premies voor elke handelaar die promotaks betaalt.

Ondernemers die hun handelszaak verhuizen naar de Markt, krijgen een subsidie van 10.000 euro. Renovatie van de gevel of vernieuwing van een bestaand handelspand levert 8.000 euro op. 4.000 euro subsidie is er voor wie boven zijn zaak ruimte voor wonen en werken ontwikkelt of wie zijn pand toegankelijk maakt voor klanten met een fysieke beperking. 80 procent van de aantoonbare kosten kunnen ingebracht worden.


De voltallige gemeenteraad keurde het subsidiereglement goed, met uitzondering van de N-VA-fractie. "Jammer dat deze premies enkel gelden voor panden aan de Markt of in de Tolpoortstraat", zegt raadslid Matthias Neirynck (N-VA). "Waarom niet voor alle handelaars die promotaks betalen?"


"De afbakening van het winkelcentrum met de Markt en Tolpoortstraat werd goedgekeurd door alle partijen, ook N-VA", reageert schepen van Middenstand Bruno Dhaenens (Open Vld). (ASD)