Halve triatlon dit jaar ook voor bedrijventeams

Net als twee jaar geleden moeten de triatleten ook dit jaar onder de Tolpoortbrug zwemmen.
Foto KVZ Net als twee jaar geleden moeten de triatleten ook dit jaar onder de Tolpoortbrug zwemmen.
Sport-events.be en het stadsbestuur halen voor de derde editie van de halve triatlon eind augustus het Belgische Kampioenschap naar Deinze. Er worden vijfhonderd atleten verwacht en voor het eerst kunnen ook bedrijven deelnemen met estafetteteams.

De Leiestad wordt op zondag 23 augustus weer het mekka voor triatleten. Om 9.45 uur duiken de deelnemers aan het Brielpaviljoen de Leie in en rond 13 uur wordt de eerste loper over de finish verwacht. "Als de eerste editie een test was en vorig jaar een bevestiging, dan moeten we dit jaar nog beter doen", zegt organisator Henk De Metsenaere van sport-events.be. "We kunnen rekenen op de deelname van heel wat toppers. Ook de winnaar van vorig jaar en Ironman 2013 in Hawaii Frederik Van Lierde zal aanwezig zijn."


"We hebben het parcours ook veranderd", zegt Henk. "Voor de zwemmers blijft het gelijk: in het water aan het Brielpaviljoen en eruit aan het Sint-Poppoplein. De fietsers starten vanop de Markt voor vier rondes van 23 kilometer en dit langs Vaart Linkeroever, door Nevele-centrum, over het water in Merendree en langs Vaart Rechteroever terug naar Deinze. De lopers lopen drie rondes via de Leie-dam langs de oevers van de Leie met telkens een passage langs de Markt."

VIP-arrangement

"Dit jaar willen we ook het bedrijfsleven meer betrekken en dit doen we via het project'Deinze Believe Succeed'", zegt schepen van Sport Norbert De Mey (Open Vld). "Bedoeling is dat bedrijven hun klanten en relaties kunnen ontvangen in een VIP-arrangement. Maar ze kunnen zich ook inschrijven in estafetteteams voor de bedrijvencompetitie die in de marge van het BK wordt georganiseerd. De ideale teambuilding en qua visibiliteit kan dit ook tellen. Hiermee willen we Deinze opnieuw promoten als sportstad en we hopen op zoveel mogelijk deelnemers." Meer info en inschrijvingen via www.sportevents.be. (ASD)