Gezinsopvang De Kleine IJsbeer opent, maar al volzet

Maaike Van de Velde met haar zoontje Lars en enkele andere kindjes.
Foto Anthony Statius Maaike Van de Velde met haar zoontje Lars en enkele andere kindjes.
Maaike Van de Velde (26) heeft gezinsopvang 'De Kleine IJsbeer' geopend in de Meulenstraat, in een huurwoning vlak bij het Sint-Vincentiusziekenhuis. "Hier kunnen acht kindjes tot 3 jaar terecht, maar we zijn al volzet", zegt Maaike.

Het Sint-Vincentiusziekenhuis en het stadsbestuur van Deinze werken samen om meer kinderopvang te organiseren in de stad. Zo werd in september 2016 kinderopvang 'Robbedoes' geopend in een huurwoning. Nu is de garage van die woning omgebouwd tot gezinsopvang 'De Kleine IJsbeer' in de Meulenstraat.


Maaike Van de Velde (26) zal er acht baby's en peuters opvangen. "De naam verwijst naar de populaire kinderboeken van Lars de ijsbeer, tevens de naam van mijn pasgeboren zoontje Lars", vertelt Maaike, die ervaring opdeed in kinderopvang De Troetelbeerkes in Nazareth. "Het wordt hier een warm nest voor kindjes tot 3 jaar. We zijn momenteel al volzet."


"We zijn blij dat het Sint-Vincentiusziekenhuis opnieuw een woning wil verhuren", zegt schepen Trees van Hove (CD&V). "Bij de verbouwingen werd rekening gehouden met de vergunningsvoorwaarden van Kind & Gezin."


(ASD)