Gezien worden op eerste foute fluofuif

De leerlingen van basisschool Vinkt leven zich uit op de fluofuif.
Foto Anthony Statius De leerlingen van basisschool Vinkt leven zich uit op de fluofuif.
De leerlingen van Vrije Basisschool Vink hebben zich gisteren tijdens de lunchpauze uitgeleefd op de foute fluofuif. Daarmee wil de school de leerlingen stimuleren om goed zichtbaar en veiliger naar school te komen.

Dansen in knalgele outfits op 'Let's get loud' van Jennifer Lopez. Geen alledaagse lunchpauze gisteren in Vrije Basisschool Vinkt. Van fluohesjes tot knalgele pruiken, alles was toegelaten. En daar zat een filosofie achter.


"Door een keer te overdrijven hopen we dat onze leerlingen sneller een fluohesje zullen aantrekken wanneer ze naar school komen", zegt juf Leen Martens. "Het merendeel van onze 161 leerlingen komt te voet of per fiets naar school. Al raden we ook zij die afgezet worden met de auto aan een fluohesje te dragen. Op die manier zijn ze meer zichtbaar in het verkeer.


Inussen zijn de ouders, leerkrachten en sympathisanten van de school bezig met de voorbereidingen van de kerstmarkt op zaterdag 16 december. Van 15 tot 19 uur is iedereen welkom op de speelplaats voor kerstgeschenkjes, cava en oesters, muzikale intermezzo's van de leerlingen en een popu-upcreabar van de ouders.


(ASD)