Geert Decaluwé verlaat Deinse gemeenteraad

Geert Decaluwé geflankeerd door Ronny Vermeulen en Matthias Neirynck.
Foto ASD Geert Decaluwé geflankeerd door Ronny Vermeulen en Matthias Neirynck.
Geert Decaluwé (N-VA) heeft zijn ontslag als gemeenteraadslid ingediend. Sylvie Claeys komt terug. haar tijdelijke vervanger Ronny Vermeulen blijft op post.

Met het ontslag van Geert Decaluwé verliest de gemeenteraad haar oudste en één van haar langst zetelende leden. De Deinse huisarts stapte 28 jaar geleden in de toenmalige Volksunie-fractie. In 1994 en 2000 zetelde hij alleen en in 2006 maakte hij deel uit van N-VA . "Op vraag van de partij zal ik de verkiezingen van 2018 intern voorbereiden", zegt Geert. "Als N-VA mij nodig heeft, dan zal ik opnieuw opkomen. Ik blijf sowieso actief in de partij."


"Geert is een ervaren rot en die ervaring willen we ten volle benutten om onze afdeling klaar te stomen voor een belangrijke verkiezing, die gepaard gaat met een fusie", zegt fractieleider Matthias Neirynck. Geert is geen onbekende in Nevele en kan een sleutelrol spelen in het fusieverhaal. "Ondertussen kan Ronny Vermeulen, zeer nuttige ervaring blijven opdoen in de gemeenteraad. Hij blijft kandidaat op de verkiezingslijst en we hopen hem na de verkiezingen opnieuw in de raad te mogen begroeten", aldus Neirynck. (ASD)