Geen ledenstop bij scouts in onze regio

De meeste scoutsgroepen in onze regio voeren geen ledenstop in. In Vlaanderen barsten heel wat groepen uit hun voegen en enkele kunnen zelfs geen leden meer inschrijven. In het Meetjesland en Deinze is nog nergens sprake van een ledenstop, enkel Evergem werkt nu met een wachtlijst.

De Vlaamse jeugdbewegingen zitten in de lift en vooral de scouts kennen dit jaar een spectaculaire groei. In verscheidene groepen voert men een ledenstop in, maar in onze regio niet. "Voorlopig kunnen wij het nog bolwerken", zegt Sam De Witte van Scouting Deinze. "Wij tellen nu zo'n 250 leden. Daar kunnen nog vijftig leden bij. Wij krijgen op dit moment zo'n vijf aanvragen per week en weigeren niemand." Ook bij Scouts en gidsen Baden-Powell Eeklo is er voorlopig geen ledenstop. "Wij gaan per leeftijdsgroep of tak beslissen of er nog leden bij kunnen of niet", zegt Fien De Sutter. "In principe schrijven we in tot en met eind april, maar het kan evengoed zijn dat we in februari al de inschrijvingen moeten stoppen."


Ook de scouts van Waarschoot, Maldegem, Zelzate, Aalter en Oosteeklo voeren nog geen ledenstop in. In Evergem is er sprake van een wachtlijst. "Bij onze jongste takken kunnen er geen leden meer bij", zegt Steven De Smet. "Als er leden afvallen, komen de kindjes op de wachtrij in de plaats, maar het kan goed zijn dat ze zullen moeten wachten tot volgend jaar. Het is ook afhankelijk van hoeveel leiding er is, de verhouding moet kloppen. Zo rekenen wij per leider zo'n vijf leden." (ASD