Fusieverhaal van de dag: Deinze krijgt Nevelse kapel

Anthony Statius
De toekomstige fusiepartners Deinze en Nevele willen vanaf nu iedere dag een mooi fusieverhaal brengen. Het eerste verhaal is dat van de familie Neerman uit Nevele. Zij schonken gisteren hun kapel in de Poekestraat in Vinkt aan de nieuwe fusiestad. "We gaan de kapel herstellen, mogelijk met hulp van de leerlingen van het VTI Deinze", zegt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V).

De inwoners van de stad Deinze en de gemeente Nevele beginnen ondertussen al te wennen aan het idee dat ze vanaf 1 januari 2019 in dezelfde fusiestad zullen wonen. Gisteren kon je al lezen dat horeca en liefde de gemeentegrens al lang overgestoken zijn en nu volgt de uitwisseling van religieuze gebouwen.


"Dirk Neerman uit Nevele schenkt de kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Troost in de Poekestraat in Vinkt aan Deinze", zegt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V). "De kapel dateert uit de late negentiende eeuw en zal als bouwkundig erfgoed hersteld worden. Mogelijk zullen we hiervoor de hulp inschakelen van de leerlingen van het VTI Deinze. Eerder werd al de kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Bijstand in de Izegemstraat in Vinkt gerestaureerd."


"We merken nu al dat veel mensen mooie fusieverhalen hebben. Daarom roepen mijn collega Johan Cornelis en ik iedereen op het fusieverhaal van de dag te delen. Wie een Nevelaar ontmoet op vakantie of wie een lief uit Deinze heeft: alle leuke verhalen zijn welkom op het contactformulier op www.fusiedeinzenevele.be." (ASD)