Frietchinezen nemen beste frituur over en trekken mogelijk weg uit Deinze

Lei Wang (links) Yanyan Ying (rechts) met Luc Hallaert & Gwendoline Gunst, de vorige uitbaters van frituur KoeKoe in Roeselare.
Joke Couvreur Lei Wang (links) Yanyan Ying (rechts) met Luc Hallaert & Gwendoline Gunst, de vorige uitbaters van frituur KoeKoe in Roeselare.

Lei Wang (34) en Yanyan Yin (33), al negen jaar de uitbaters van frituur 't Frietgenot in Deinze, nemen de Roeselaarse Frituur KoeKoe over. Die zaak werd zowel in 2013 als in 2015 tijdens de Horeca Awards uitgeroepen tot de beste frituur van België. Nog in 2015 kreeg KoeKoe een gelijkaardige titel bij de Cuisson d'Or awards. De lat ligt er dus hoog. "Ik ga proberen om KoeKoe aan een vierde titel te helpen", zegt Lei. "Ik behoud het bestaande concept en geef er geleidelijk een eigen toets aan." Lei en Yanyan willen beide zaken in Deinze en Roeselare samen runnen. "Maar vroeg of laat gaan we de frituur in Deinze vermoedelijk moeten lossen." De overname van Koekoe kwam er, omdat Lei op zoek was naar een nieuwe uitdaging. "Ik ben kok van opleiding en miste het bereiden van verse gerechten", zegt hij. "In Roeselare heb ik een professionele keuken ter beschikking." (CDR)