Fietsster zwaargewond nadat auto haar aanrijdt op zebrapad

Het ongeval vond plaats in de Kortrijkstraat.
Google Street View Het ongeval vond plaats in de Kortrijkstraat.
Een 65-jarige vrouw op de fiets is donderdag rond 11.30 uur zwaargewond geraakt bij een aanrijding door een auto op een zebrapad in Deinze.

De exacte omstandigheden van het ongeval op de Ventweg, een parallelweg van de Kortrijkstraat, zijn nog niet duidelijk, maar een jeep bestuurd door een 48-jarige bestuurder reed weg van een parkeerplaats en reed op de parallelweg ter hoogte van de Bullenstraat een fietsster aan. De vrouw was met haar fiets het zebrapad aan het oversteken komende van de Post. Haar fiets kwam onder het voorwiel van de jeep terecht. Het slachtoffer werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, maar ze verkeerde niet in levensgevaar.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • philippe pynckels

  “Was met haar fiets aan het oversteken!”! Er zijn er hier al een hele hoop conclusies aan het maken zonder de feiten te kennen! Voor hetzelfde geld was ze met de fiets aan de hand aan het oversteken... aan alle bestuurders en criticasters “wees een heer in het verkeer” en dan zal alles veel vlotter en leuker gaan op de weg!

 • Luc Van Ginneken

  De fietser heeft zeker geen voorrang op een zebrapad, maar de bestuurder van de auto heeft wel een plicht, namelijk van dubbel voorzichtig te zijn zoals art. 7 en art. 40 dit opleggen.

 • Albert Hendrix

  Dat is de ziekte van vandaag de fietsers gebruiken overal het zebrapad om over te steken voetgangers en auto's moeten maar zien wat ze doen.Schuld van de overheid tegenwoordig word er alles gedaan voor de fietser ten koste van de voetganger want die krijgt nog een voetpad van 2 of 3 dals breed en het fietspad krijgt alle plaats.

 • Danny Holdensrath

  Eigenaardig dat dat niet meer gebeurt. Fietsers denken altijd voorrang te hebben.

 • Patrick Goebel

  Veel kennen de verkeersregels niet en fietsen maar over het zebrapad alsof ze voorrang hebben