Fantasyfans overspoelen kasteel Ooidonk

Elisa, Melissa, Shana en Larissa kwamen als faun naar Elftopia.
Anthony Statius Elisa, Melissa, Shana en Larissa kwamen als faun naar Elftopia.
Veel volk op Elftopia.
Anthony Statius Veel volk op Elftopia.
Acteur John Rhys-Davies kwam handtekeningen uitdelen.
Richard van Merode Acteur John Rhys-Davies kwam handtekeningen uitdelen.
Even snel wat extra schminken.
Anthony Statius Even snel wat extra schminken.
Deze steampunker liet zich gewillig fotograferen.
Anthony Statius Deze steampunker liet zich gewillig fotograferen.
Deze man ging als de Uruk-hai uit Lord of the Rings.
Anthony Statius Deze man ging als de Uruk-hai uit Lord of the Rings.
Vikings, elfjes, fauns, steampunkers, ridders en orks, er zijn maar weinig mythische figuren die dit weekend niet ronddwaalden rond kasteel Ooidonk in Deinze. Elftopia mag gerust bij de grootste en origineelste fantasyfestivals van het land gerekend worden.

De publiekstrekkers van de vierde editie van Elftopia waren acteurs John Rhys-Davies, gekend als de dwerg Gimli uit Lord of the Rings, en Stanislav Yanevski, ofwel Viktor Krum uit Harry Potter, maar de echte sterren van Elftopia waren de cosplayers die van heinde en verre kwamen om hun kostuums te tonen. Een leger van fotografen volgde in het kielzog en alle cosplayers lieten zich met veel trots fotograferen met het kasteel of de bossen rond Ooidonk als achtergrond.

Er werden heel wat steampunkers gespot, maar ook fauns waren goed vertegenwoordigd. De tweelingzussen Melissa en Larissa en hun vriendinnen Shana en Elisa kozen er dit jaar voor om als faun naar Elftopia te komen. “Wij zijn gek op mythische wezens en we vinden het leuk om zelf onze outfits samen te stellen”, klinkt het. “We doen niet mee met de cosplaywedstrijd, we doen dit gewoon voor de lol. We komen hier vooral om lekker te eten, te drinken en om te feesten natuurlijk.”

Elftopia komt volgend jaar terug, maar wie niet zolang kan wachten, is op 26 oktober welkom op Helltopia, de Halloween-editie, die ook aan kasteel Ooidonk plaatsvindt.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.