Extra pompen nodig om Tolpoortbrug af te koelen

Extra pompen moeten de Tolpoortbrug afkoelen.
Anthony Statius Extra pompen moeten de Tolpoortbrug afkoelen.
Niet alleen de Deinzenaren kreunen onder de extreme hitte, ook de Tolpoortbrug ziet af. In samenspraak met het stadsbestuur heeft De Vlaamse Waterweg extra pompen geïnstalleerd om de brug af te koelen. De komende twee dagen is scheepvaart niet mogelijk tussen 11 en 19 uur.

Zoals verwacht moet ook de Tolpoortbrug op de warmste dagen van het jaar opnieuw afgekoeld worden. Eind vorige maand bleef de brug urenlang haperen, waardoor niemand de Tolpoortstraat kon inrijden met de wagen. Om dergelijk fiasco te voorkomen, neemt De Vlaamse Waterweg voorzorgsmaatregelen. 

“Met deze extreme temperaturen bestaat het risico dat de ophaalbrug opnieuw uitzet door de warmte en niet meer vlot open en dicht kan”, zegt Hélène Vermeulen van De Vlaamse Waterweg. “Daarom werd besloten om op donderdag en vrijdag tussen 11 en 19 uur de brug dicht te laten, zodat fietsers, wandelaars en automobilisten te allen tijde de brug kunnen oversteken. Ondertussen wordt de brug ook via extra pompen afgekoeld met water uit de Leie. De scheepvaart kan tussen 19 en 11 uur wel onder de brug door passeren. Wanneer de temperaturen dalen, waarschijnlijk zaterdag, zal de brug opnieuw gewoon bediend worden.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.