Ex-bestuursleden Deinse Feesten zetten Café Chantant verder

Kurt Callens van Chloé's, Jens Engels van Hedera, Kimberley Blancke van De Schipperin en Chris Vincent van Taverne Palace.
Anthony Statius Kurt Callens van Chloé's, Jens Engels van Hedera, Kimberley Blancke van De Schipperin en Chris Vincent van Taverne Palace.
Je zal het niet terugvinden in het programmaboekje van de Deinse Feesten, maar toch is er zaterdag opnieuw een editie van Café Chantant bij de horecazaken op de Markt van Deinze. Enkele ex-bestuursleden zetten de traditie verder. “Uit respect voor Reginald De Rycke, die zich altijd met hart en ziel heeft ingezet voor de feesten”, klinkt het.

De organisatie van de Deinse Feesten werd sinds dit jaar volledig overgenomen door de stad Deinze. Het programma blijft zo goed als ongewijzigd, maar er is één evenement dat duidelijk ontbreekt op de affiche: Café Chantant, de gratis optredens op de terrassen van de horecazaken op de Markt.

“Café Chantant werd voor onduidelijke redenen geschrapt, maar wij willen deze traditie graag verderzetten”, zegt Jens Engels van restaurant Hedera. “Het concept werd zo’n tien jaar geleden in het leven geroepen om een dood moment tijdens de Deinse Feesten op te vullen en bij goed weer heeft dit altijd veel volk naar de Markt gelokt. De meeste optredens lagen al vast en er kwam heel veel vraag van onze klanten, dus hebben we besloten om het opnieuw te doen. Ook het optreden van Willy Sommers op zondag 4 augustus lag al vast en dit wordt nog betaald door het vorige feestcomité.”

Met hart en ziel

“We doen dit ook uit respect voor Reginald De Rycke, de voormalige voorzitter van het feestcomité van de Deinse Feesten, dat werd ontbonden”, zegt Kimberley Blancke van De Schipperin. “Reginald heeft zich altijd met hart en ziel ingezet voor Café Chantant en de Deinse Feesten en we vinden het allemaal jammer dat hij niet meer nauw betrokken is bij de organisatie.” 

In restaurant/tearoom Schipperin komt Deinzenaar TB Jamie om 19 uur liedjes zingen. In Taverne Palace worden om 20.30 uur de rockers van The Wranglers verwacht en oude bekende Geert@thekeyboards geeft om 19.30 uur een optreden tussen de terrassen van restaurant ‘t Stoofpotje II en restaurant Hedera. Bij Chloé’s is er om 19 uur nog meer lokaal geweld met de Nevelse zanger Davis. Ook café Saga doet mee met Café Chantant, maar wel op een andere dag. Bij Karsten en Anne komt op woensdag 31 juli een Marching Fanfare Band langs. Alle optredens zijn gratis.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • sven de keyser

    Een schande van de stad Deinze dat ze zoiets afschaffen maar ja was gratis ge daar konden ze hun zakken niet genoeg mee vullen de Strontpolitici een dikke pluim voor het oude bestuur dat ze dit in eere willen houden.