Evy Gruyaert en Beweging.net duimen voor blokkende studenten

Evy Gruyaert met beweging.net-voorzitster Tine Vandecasteele en schepen van Jeugd, Rutger De Reu.
Foto Statius Evy Gruyaert met beweging.net-voorzitster Tine Vandecasteele en schepen van Jeugd, Rutger De Reu.
Beweging.net wil de studenten uit Astene de komende weken een hart onder de riem steken. "Onder het motto 'Astene duimt!' gaan we de baan op met raamaffiches, met daarop tips om de studerende jeugd bij te staan bij hun testen, proeven of examens", zegt voorzitster Tine Vandecasteele. Evy Gruyaert, die sinds februari in Astene woont, is meter van het project.

Beweging.net lanceerde deze week haar nieuwe actie 'Astene duimt!'. Evy Gruyaert, die in februari in Astene kwam wonen, kwam naar zaal Ter Leie in de NIeuwstraat, om het project te steunen. "Ik vind dit een schitterend buurtinitiatief", zegt Evy. "Ik herinner me nog goed dat ik het als student ook niet altijd even goed zag zitten, zeker niet met het goede weer dat er zat aan te komen. Bemoedigende woorden en schouderklopjes maken echt een verschil. Ik wil de Astense jeugd dan ook graag heel veel succes wensen en zal de duim zeker voor mijn venster hangen."

Ook tips

"We gaan de komende weken van deur tot deur met onze raamaffiches en zullen ook grote duimen in het straatbeeld plaatsen", zegt Vandecasteele.


"Dankzij Teleblok-CM vind je op de achterzijde van de raamaffiche ook tips over hoe je als buurvrouw of buurman de studerende jeugd kan helpen", zegt jeugdschepen Rutger De Reu. "Enkele voorbeelden zijn een verbod op horrorverhalen uit je eigen studententijd, begrip tonen als het wat minder gaat en de studenten verwennen met een gezond tussendoortje." (ASD)