Etienne (80) herdenkt Bevrijdingsdag met onafscheidelijke trompet

Etienne Wandels en burgemeester Jan Vermeulen bij het oorlogsmonument in Petegem.
Anthony Statius Etienne Wandels en burgemeester Jan Vermeulen bij het oorlogsmonument in Petegem.
In zeer klein gezelschap werd zaterdagochtend de Bevrijdingsdag herdacht aan het oorlogsmonument op de Centrumlaan in Petegem. Burgemeester Jan Vermeulen (CD&V) legde er een bloemenkrans neer en de tachtigjarige Etienne Wandels bracht met zijn trompet hulde aan de gesneuvelden. 

Op zaterdag 11 mei werd de dag van de bevrijding van de concentratiekampen en het einde van de Tweede Wereldoorlog herdacht in Deinze. In naam van het stadsbestuur legde burgemeester Jan Vermeulen om 10 uur een bloemenkrans neer bij het monument in Petegem en ondertussen weerklonken de tonen van Geef Acht, Open De Ban en The Last Post over de Oostkouter. Muzikant van dienst was Deinzenaar Etienne Wandels, die al sinds jaar en dag hulde brengt aan de oud-strijders en de gesneuvelden. 

“Ik ben lid van de Nationale Strijdersbond en ik word vaak gevraagd om trompet of klaroen te spelen op herdenkingsplechtigheden", zegt Etienne. “Dat hoeft niet altijd met veel volk te zijn, een bescheiden plechtigheid is voldoende. Maar ik vind wel dat er altijd iets moet gedaan worden om onze gesneuvelden te blijven herdenken.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.