Elf nieuwe Driesjes voor komend seizoen

SPELERSKERN G-PLOEG SPARTA PETEGEM BLIJFT GROEIEN

De spelers, begeleiders en medewerkers van De Driesjes.
Foto Anthony Statius De spelers, begeleiders en medewerkers van De Driesjes.
Het G-voetbal bij Sparta Petegem zit in de lift. Op drie seizoenen tijd explodeerde de spelerskern van De Driesjes van acht naar 35 voetballers. "Dit jaar hebben we er maar liefst elf nieuwe. Werken met jongens en meisjes met een beperking vraagt veel, maar je krijgt er enorm veel van terug", zegt oprichter en trainer Patrick Verzele.

Op zondag 20 augustus werden de nieuwe spelers van G-ploeg De Driesjes van Sparta Petegem voorgesteld aan het publiek. De ontmoetingszaal in revalidatiecentrum De Nieuwe Ceder in Astene zat afgeladen vol met spelers, familieleden, sponsors en sympathisanten.


Tijdens het sportreferendum van de stad Deinze veroverden De Driesjes de tweede plaats in de categorie vrije tijd. Het G-voetbal in Deinze is duidelijk aan een opmars bezig.

Clubmissie

Toen sportief coördinator en trainer Patrick Verzele in 2014 de nieuwe clubmissie van tweedeklasser Sparta Petegem hoorde, viel hem iets op.


"Er stond dat iedereen kan voetballen, maar eigenlijk klopte dat niet", vertelt Patrick. "Jongens en meisjes met een beperking konden toen niet meedoen bij de Spartanen. Ik heb mij dan geëngageerd om met de G-ploeg De Driesjes te beginnen. Dit is een team dat samengesteld is uit jongens en meisjes met een langdurige fysieke, psychische, verstandelijke, auditieve of visuele beperking. Op 11 november 2014 speelden zij hun eerste wedstrijd en de acht spelers die toen op het veld stonden, zijn ondertussen uitgegroeid tot een groep van 35 enthousiaste voetballers. Voor het nieuwe seizoen 2017-2018 hebben we maar liefst elf nieuwe Driesjes bij."

Vakkundige begeleiding

"Het succes? Dat is te wijten aan de inzet van onze medewerkers en de vakkundige begeleiding op sportief en administratief vlak. Werken met jongens en meisjes met een beperking vraagt veel inspanning, maar je krijgt heel veel terug voor je werk." "Onze visie luidt dat meedoen belangrijker is dan winnen, het voetbalplezier staat op de eerste plaats. Naast plezier op het veld, organiseren we ook heel wat activiteiten ernaast. Zo gaan we in september op driedaagse stage naar De Sceure in Oostvleteren en dit gaat gepaard met fiets- en wandeltochten en een bezoek aan Bellewaerde en een kaasmakerij. Onze spelers kunnen ook deelnemen aan de randactiviteiten van Sparta Petegem. Zo is er op 29 september een petanquetornooi van De Groene Duivels."


"Verder krijgen we veel ondersteuning van de supportersclub Green Army en de samenwerking met de school Viblo Leieland maakt het plaatje compleet. Inschrijven is nog altijd gratis en de spelers krijgen de nodige kledij en een sporttas."

Thuiswedstrijden

Wie De Driesjes aan het werk wil zien, kan iedere zaterdag om 17.30 uur naar de thuiswedstrijden komen kijken. Op zaterdag 11 november is er de vierde G-cup Stad Deinze op de terreinen van Sparta Petegem, een interprovinciaal toernooi met 42 teams uit alle Vlaamse provincies.


De wedstrijden beginnen om 9 uur en om 19 uur is er de prijsuitreiking.


De toegang is gratis. In mei 2018 vindt het derde Provinciaal toernooi Oost-Vlaanderen, de Coca Cola-cup van het G-voetbal, plaats in Petegem.