Eerstejaars Sint-Hendrik tonen verbondenheid met graffitimuur

De eerstejaars van Leiepoort campus Sint-Hendrik bij de muur op de speelplaats. Daarop prijkt de slogan 'Together we can dream big'.
Foto Anthony Statius De eerstejaars van Leiepoort campus Sint-Hendrik bij de muur op de speelplaats. Daarop prijkt de slogan 'Together we can dream big'.

De 198 eerstejaars van Leiepoort campus Sint-Hendrik hebben een graffitikunstwerk gemaakt op hun speelplaats. Op de achterste muur van speelplaats Alfa prijkt nu in het groot de zelfbedachte slogan 'Together we can dream big'. Elke leerling mocht zijn of haar naam op de muur vereeuwigen.


"Het ontwerp werd tijdens de lessen plastische opvoeding voorbereid", zegt directeur John Carron. "Maar voor de effectieve uitvoering volgden de leerlingen en de leerkrachten plastische opvoeding een workshop bij Maarten Leenknecht, grafisch ontwerper en leraar aan de Arteveldehogeschool in Gent én professioneel graffitikunstenaar. Hij werd reeds door heel wat steden gevraagd voor de verfraaiing van publieke zones. Het mooie is dat onze leerlingen 'Together we can dream big' allemaal samen hebben gemaakt. Zo zetten zij letterlijk en figuurlijk hun stempel op de school en dit ter inspiratie van de komende generaties." (ASD)