Eerste Versele-Laga Run uitverkocht

Het team van de Versele-Laga Run en Petegem Kermis.
Anthony Statius Het team van de Versele-Laga Run en Petegem Kermis.
Jong en oud schreef zich in voor de Versele-Laga Run.
Anthony Statius Jong en oud schreef zich in voor de Versele-Laga Run.
De eerste editie van de Versele-Laga Run lokte 700 sportievelingen en was daarmee helemaal uitverkocht. “Volgend jaar voorzien we nog meer plaatsen en dan herintroduceren we ook de kids run”, zegt Ann Breugelmans van Versele Laga. De opbrengst gaat opnieuw naar het Back On Track-fonds van tienkamper Thomas Van der Plaetsen, die samen met dertien ex-kankerpatiënten ook de afstand van 7 kilometer aflegde.

Petegem Kermis bleek het ideale decor voor de eerste editie van de Versele-Laga Run in Deinze. Het bekende Deinse veevoederbedrijf breide met dit loopevenement een vervolg aan de 11km van Deinze, dat het na vier edities voor bekeken hield. Het start- en aankomstdorp verhuisde naar de feesttent in de Kastanjelaan, maar het concept bleef grotendeels hetzelfde: sportievelingen van alle pluimage en leeftijden die 7 of 11 kilometer door de straten van Deinze lopen.

“Met 700 inschrijvingen, waarvan ongeveer de helft Deinzenaren, waren alle plaatsen volzet”, zegt Ann Breugelmans van Versele Laga. “We hebben enkele late beslissers helaas moeten teleurstellen, maar volgend jaar voorzien we meer plaatsen. We zijn ook van plan om de kids run, dat bij de 11km van Deinze een vaste waarde was, ook terug te brengen. We zijn zeer tevreden over deze eerste editie.”

Net zoals bij de 11km van Deinze gaat de opbrengst opnieuw naar het Back On Track-fonds van de Deinse tienkamper Thomas Van der Plaetsen. “Via ons fonds heeft een groep van dertien ex-kankerpatiënten zich ingeschreven voor de afstand van 7 kilometer”, zegt Helena Van der Plaetsen, de zus en manager van Thomas. “Deze loopwedstrijd is een van de uitdagingen waar deze groep sinds maart voor aan het trainen is. We komen iedere donderdag samen en naast deze looptraining volgen zij ook mindfulness-sessies. Het was iets te kort dag om de 11 kilometer te lopen, maar we streven ernaar om dit te halen tegen december. Deze groep bestaat uit mensen die een kankerbehandeling volgden in het Maria Middelares-ziekenhuis, maar voor volgend jaar zijn we ook op zoek naar mensen die behandeld werden in het Sint-Vincentiusziekenhuis van Deinze. Zij mogen zeker contact met ons opnemen. Daarnaast doen we een oproep aan iedereen om acties te organiseren voor de Warmste Week van Music For Life”, besluit Helena.

Met 700 deelnemers was de eerste editie zeker geslaagd.
Anthony Statius Met 700 deelnemers was de eerste editie zeker geslaagd.
Het Back On Track-team met Thomas Van der Plaetsen.
Anthony Statius Het Back On Track-team met Thomas Van der Plaetsen.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.