Eerste militairen gearriveerd in stadscentrum

De militairen oefende al even een evacuatie met een Agusta-helikopter.
Anthony Statius De militairen oefende al even een evacuatie met een Agusta-helikopter.
De eerste militairen die deelnemen aan de grote oefening Donza Response zijn maandagmiddag gearriveerd in Deinze. Op de parking van de Brielpoort werd al even de evacuatie van een gewonde met een helikopter gesimuleerd. Dat belooft voor de rest van de week. 

Het Belgisch leger houdt deze week een grootscheepse militaire oefening in Deinze. Tijdens Donza Response traint het 11de Bataljon Genie samen met de lokale brandweer, politie, Civiele Bescherming en Rode Kruis-afdeling. Er staan onder meer demonstraties met een Sea King-helikopter, een tank en een noodbrug op het programma. Op maandag 26 november sloegen de militairen hun tentenkamp op naast de Brielpoort. Op de parking, die de volledige week wordt afgesloten, waren er al enkele voertuigen en een Agusta-helikopter te zien. Ter hoogte van de Louis Dhondstraat werden de eerste voorbereidingen voor de aanleg van een noodbrug over de Leie getroffen.

Op dinsdag 27 november is er een demonstratie ‘Search And Rescue’ door de Sea King-helikopter en er zal een tank door de straten denderen.  Meer info via www.donzaresponse.com.

Er zijn al enkele legervoertuigen te bewonderen op de parking van de Brielpoort.
Anthony Statius Er zijn al enkele legervoertuigen te bewonderen op de parking van de Brielpoort.
De Agusta ging al even van de grond.
Anthony Statius De Agusta ging al even van de grond.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.