Eerste glas whisky gratis als je kilt draagt

Het whiskyteam van Deinze laat iedereen meeproeven.
Foto Anthony Statius Het whiskyteam van Deinze laat iedereen meeproeven.
Whiskyliefhebbers kunnen op zaterdag 8 en zondag 9 oktober opnieuw volop proeven en genieten van hun lievelingsdrankje in het Brielpaviljoen. Tijdens het Petegems Whiskypaviljoen, dat ondertussen al aan haar achtste editie toe is, kan men opnieuw honderden soorten degusteren en vergelijken.

"De voorbije jaren hebben we knowhow opgebouwd", zegt voorzitter Eddy Timmermans. "Onze bezoekers kiezen kwaliteit boven kwantiteit en dat proberen wij dan ook te bieden. Ook dit jaar werken wij samen met The Malt Whiskycorner uit Knesselare. Deze keer zullen er een paar exclusieve lekkernijen tussen zitten zoals Mortlach Vintage 2008 en een Imperial van 21 jaar oud. Schotland heeft ook een nieuwe distilleerderij Wolfburn en wij bieden hun allereerste whisky aan."

Kunst

"Dit jaar bieden we ook kunst aan in samenwerking met kunstenares Suzie Lejaeghere, bekend om haar 'meisjes'. Dit alles wordt aan de bezoekers gepresenteerd in de vertrouwde Schotse sfeer. Onze vaste pipers Walther Weymeersch en Stefan Vincke komen doedelzak blazen en er is haggis. Wie komt in Schotse kilt, krijgt zijn eerste glaasje whisky gratis."


Het Petegems Whiskypaviljoen is open op zaterdag van 15 tot 20 uur en op zondag van 11 tot 18 uur. (ASD)