Drinks 4 U brengt drank tot op stoep

HANDELAAR COUNTERT WEGENWERKEN N43 MET THUISLEVERDIENST

Handelaar Wim De Baets brengt de drank tot bij zijn klanten thuis.
Anthony Statius Handelaar Wim De Baets brengt de drank tot bij zijn klanten thuis.
Als de man moeilijker tot bij de drank geraakt, dan komt de drank toch gewoon tot bij de man. Nu de wegenwerken aan de Gentsesteenweg (N43) in Deinze volop aan de gang zijn, blijft Wim De Baets (36) van Drinks 4 U niet bij de pakken zitten. "Ik start een proefproject met leveringen aan huis, een service naar mijn klanten toe zodat ik bereikbaar blijf voor iedereen", zegt Wim.

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) is volop bezig met de heraanleg van de Gentsesteenweg (N43) tussen het Hubert Malfaitplein in Astene en de Guido Gezellelaan in Deinze. Het verkeer komende van Gent dat in Deinze centrum wil geraken moet een omleiding volgen via Nazareth of via Sint-Martens-Leerne. In de omgekeerde richting kan je wel nog van Deinze richting Gent langs de Gentsesteenweg (N43). Nog geen reden tot paniek bij de handelaars, maar toch wil Wim De Baets van Drinks 4 U anticiperen op de mogelijke schade die de werken met zich mee kunnen brengen. Vanaf nu brengt hij zijn drank ook tot bij de mensen thuis.

Beter voorkomen

"Ik heb minder passage, maar ik merk dit gelukkig nog niet aan mijn omzetcijfers", vertelt Wim. "Maar onder het motto beter voorkomen dan genezen start ik deze week met een proefproject. Klanten die vanuit Astene of Sint-Martens-Latem komen geraken wel tot aan mijn deur, maar ze moeten een grote omleiding volgen. Om te voorkomen dat ik klanten zou verliezen, wil ik hen nu een extra service bieden. Behalve mijn winkel lever ik ook sinds vorig jaar aan feesten, horecazaken en evenementen. Voorlopig nog niet bij particulieren, maar hier komt nu verandering in. Zolang de werken duren breng ik vanaf nu ook drank tot bij de mensen thuis. "


"Het principe is eenvoudig: tussen 12.30 en 13.30 uur en na 18 uur ga ik de baan op met mijn camionette. Ik stippel zelf mijn route uit, maar probeer wel nog binnen de week van de bestelling te leveren. Hier hangt natuurlijk een extra kost aan vast. Dit zal ongeveer 5 euro per bestelling zijn. Als dit goed loopt, ben ik van plan om hier ook na de werken mee verder te gaan." Meer info via www.drinks4u.be.

Voor op schema

Behalve Wim zijn ook de andere handelaars langs de N43 niet van plan om het komende jaar zomaar uit te zweten. Er werd een vzw opgericht en eerstdaags komen zij met gezamenlijke acties naar buiten. De werken aan de N43 duren zeker tot 2018. "De aannemer zit al een klein beetje voor op schema", zegt Marie De Vlieger, communicatiemedewerker bij het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). "Op 15 mei beginnen we met de tweede stap, namelijk de heraanleg van de weg aan de zuidzijde tussen de Gampelaeredreef en de Parijsestraat. Er worden ook waterwerken aan de noordzijde tussen de Guido Gezellelaan en de Gampelaeredreef uitgevoerd. Deze fase duurt ongeveer tot 16 juni." Meer informatie is te vinden via www.wegenenverkeer.be/deinze.