Drie dagen wandelen door Leiestad

Organisatrice Katrien Delanote (met affiche) met enkele afgevaardigden van de stad, wandelclub De Natuurvrienden en STAPH.
Foto Statius Organisatrice Katrien Delanote (met affiche) met enkele afgevaardigden van de stad, wandelclub De Natuurvrienden en STAPH.

Fervente wandelaarster Katrien Delanote uit Deinze organiseert op 19, 20 en 21 mei een 'wandel3daagse'. Hiervoor krijgt ze steun van wandelclub De Natuurvrienden, de Stedelijke Adviesraad voor Personen met een Handicap, enkele collega's van Viblo Leieland, de stad en Aktivia. "Wij gaan drie dagen na elkaar wandelen, telkens langs een verschillend parcours", vertelt Katrien die het idee uit Nederland haalt. "Er is keuze tussen twee routes van 2,5 of 5 kilometer en de routes worden aangeduid met pijlen. We starten aan het Brielpaviljoen en je mag zelf kiezen hoe laat je start. Op dinsdag 19 mei wandelen we van 17.30 tot 20 uur in de Brielmeersen, op woensdag van 13.30 tot 17 uur in Petegem en op donderdag van 17.30 tot 20 uur in Ten Bosse. De laatste dag doen we een feestelijke intrede op het Sint-Poppoplein. Wie elke dag deelneemt, krijgt een medaille en mensen met een beperking krijgen na een dag wandelen ook een medaille. De paden zijn buggy- en rolstoelvriendelijk. Vooraf inschrijven is niet nodig. De kostprijs is 1,5 euro voor een dag en 3 euro voor drie dagen." (ASD)