Dorpskernvernieuwing Nevele bestaat uit twaalf deelprojecten, inwoners mogen mee sturen

Volle zaal voor participatieavond over toekomst Nevele-centrum

De inwoners van Nevele brainstormen over de toekomst van hun dorp.
Anthony Statius De inwoners van Nevele brainstormen over de toekomst van hun dorp.
De Nevelaars hebben woensdag talrijk present getekend op de participatieavond over de vernieuwing van hun dorp. In een bomvolle zaal mochten de inwoners mee brainstormen over de toekomst van Nevele-centrum. De stad werkt aan een conceptstudie met twaalf deelprojecten, waarvan de bouw van de Lovelingbrug over het Schipdonkkanaal al figuurlijk in de steigers staat.

“De aanleiding van de vernieuwing van de Nevelse dorpskern is onder andere het zoneringsplan, maar ook de nood aan duurzame mobiliteit”, zegt departementshoofd stedenbouw Peter Coppens. “Onze ambitie is om Nevele een eigen identiteit te geven door onder andere het aanwezige water als belevingsruimte te benutten, door publiek groen te voorzien, handel en horeca te versterken, cultureel erfgoed te opwaarderen en openbare gebouwen te transformeren tot publiekstrekkers. We onderscheiden hierbij twaalf deelprojecten: het herinrichten van de publieke ruimte van de Graaf Van Hoornestraat, de publieke ruimte van de Cyriel Buyssestraat, de Markt, de Kortemunt, Vaart Links en Rechts, de renovatie van de kerk en het kerkhof, de aanleg van het Poekebeekpad, de site Langemunt, de site Oude Kale, de ontsluitingsweg van industrieterrein Ter Mote, de site van het gemeentehuis, de school en de brandweerloods en het Seine Schelde Project met de Lovelingbrug.”

“Aan de hand van de input van de inwoners wordt een conceptstudie opgemaakt. Het uiteindelijke plan wordt dan teruggekoppeld naar de inwoners en de betrokken actoren zoals De Vlaamse Waterweg en de provincie Oost-Vlaanderen. Net zoals bij het stadskernvernieuwingsproject Stedelijk Wonen Aan De Leie in Deinze hopen ook in Nevele erkenning en financiële steun van de overheid te krijgen”, aldus Peter Coppens.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.