Dorpskern wordt veiliger

Schepen van Openbare Werken Bart Van Thuyne maakt prioriteit van de verkeersveiligheid in de dorpskern.
Foto Anthony Statius Schepen van Openbare Werken Bart Van Thuyne maakt prioriteit van de verkeersveiligheid in de dorpskern.
Gedaan met snelheidsduivels in de dorpskern van Grammene. Op de Oude Heirbaan, de voormalige gewestweg die dwars door het dorp loopt, worden drie vluchtheuvels en wegversmallingen aangelegd. "De werken zullen nog tot eind maart duren", zegt schepen van Openbare Werken Bart Van Thuyne (CD&V).

De werken aan de N440 in Grammene zijn gestart. Het stadsbestuur van Deinze wil de doortocht ter hoogte van de dorpskern veiliger maken voor zwakke weggebruikers.


"De voormalige gewestweg N440 die door Grammene en Gottem loopt, zet aan tot te snel rijden", zegt Bart Van Thuyne. "We willen hier paal en perk aan stellen en daarom wordt het autoverkeer in de toekomst afgeremd. Er komen verkeersdrempels met fietspaden en dit ter hoogte van de Oude Stationsstraat en de Sint-Jansstraat. Daarnaast komen er ook wegversmallingen op 100 meter van brasserie De Zwaan en op honderd meter van de spooroverweg aan de andere kant van het dorp. Er komt een dubbelrichtingsfietspad en ook de voetpaden worden hersteld. De werken zullen tot eind maart duren. Tijdens de werken is er een omleiding voorzien via Verlorenhoek, Landuystraat, Spoorwegstraat, Goedstraat en Grijsbulckstraat." (ASD)