Dirk Musschoot stelt boek met Deins tintje voor

Sweethearts, het boek van Dirk Musschoot.
rv Sweethearts, het boek van Dirk Musschoot.
Auteur Dirk Musschoot stelt op donderdag 16 mei zijn boek  ‘Sweethearts: verliefd op de bevrijder’ voor in de bibliotheek van Deinze. 

Het boek van Dirk Musschoot begint bij een toevallige ontmoeting in het Noord-Engelse Morpeth. Daar ontmoet anglofiel Dirk Musschoot ‘Yvette De Rijcke from Deinze in Belgium’, die eigenlijk Godelieve blijkt te heten. Tijdens de bevrijdingsdagen was ze verliefd geworden op een Engelse soldaat, Stanley Creighton, en uiteindelijk ging ze met hem mee naar Engeland. Dat ene ontroerende verhaal leidde tot ruim dertig verhalen van jonge Vlaamse vrouwen die in 1944 of in de nasleep van de oorlog tot over hun oren verliefd werden op Britse militairen.

De lezing kwam tot stand in samenwerking met de historische kring Dunsa. De lezing duurt van 19.30 tot 22 uur en de toegangsprijs bedraagt 4 euro in voorverkoop en 5 euro aan de kassa. Tickets kan je bestellen via 09/381.95.60 of bibliotheek@deinze.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.