Deinze Industrie verzamelt laptops en desktops voor 34 kansarme gezinnen

De laptops werden vrijdag overhandigd aan de welzijnsorganisaties.
Anthony Statius De laptops werden vrijdag overhandigd aan de welzijnsorganisaties.
Deinze Industrie, de koepelorganisatie van alle bedrijven in de Leiestad, heeft 28 laptops en 6 desktops verzameld voor kansarme leerlingen uit de lagere school. De laptops werden door het VTI volledig gebruiksklaar gemaakt en vrijdagvoormiddag werden ze overhandigd aan drie welzijnsorganisaties uit de stad.

Deinze Industrie deed midden april een oproep naar bedrijven in Deinze om oude, nog werkende laptops weg te schenken aan lagereschoolkinderen uit kansarme gezinnen. “Door het coronavirus vallen ook zij terug op online afstandsonderwijs, maar helaas hebben niet al deze jongeren een computer thuis”, zegt schepen van KMO, Industrie en IT Norbert De Mey (Open Deinze). 

In enkele weken tijd werden er 28 laptops en zes desktops verzameld. VTI Deinze zorgde voor het installeren van de nodige software zodat de computers gebruiksklaar zijn. Er werden ook tien laptops aangekocht en geschonken door ondernemer Giovanni Naessens. Op vrijdag 8 mei werden de pc’s geschonken aan drie lokale welzijnsorganisaties, namelijk De Zonnebloem, vzw Contactcentrum Deinze (de voedselbank,nvdr.) en De Regenboog. Via deze organisaties komen de laptops bij de juiste mensen terecht.