De Sterrebloem zoekt investeerders voor uitbreiding

De nieuwe kleuterblok van De Sterrebloem met groendak wordt volgend schooljaar al gebouwd.
Foto Statius De nieuwe kleuterblok van De Sterrebloem met groendak wordt volgend schooljaar al gebouwd.
Ervaringsgerichte school De Sterrebloem zoekt via crowdfunding mensen die willen bijdragen aan de uitbreidingsplannen van de school. De werken starten volgend schooljaar al.

"De Sterrebloem, die in 2009 startte met veertig kinderen, telt nu 85 leerlingen en we verwachten dat dat aantal nog zal groeien", zegt Ellen De Dapper, coördinator en begeleidster op De Sterrebloem. "We willen tot maximum 110 kinderen gaan en hiervoor is meer ruimte nodig."


Daarom breidt de school uit. "Er wordt gewerkt in vijf fasen waarvan het kleuterblok en het sanitair al volgend schooljaar worden gerealiseerd", zegt Veerle Hillaert van de werkgroep Externe Communicatie. "Daarna komen er extra klassen in het dak, een binnenspeelruimte, een polyvalente ruimte en ontspanningsruimte. Er wordt gewerkt met duurzame materialen. De nieuwbouw wordt opgetrokken in houtskelet en gevuld met strobalen. Voor het vullen van het houtskelet en het bouwen van de trap wordt er een beroep gedaan op de ouders."

Subsidies

"Door in fases te werken, kan het Agentschap voor Infrastructuur van het Onderwijs, sneller tussenkomen met subsidies. Zij subsidiëren per fase 70 procent van de kosten", zegt Hillaert. "De rest van de kosten wordt gefinancierd door een lening met staatsgaranties. Andere onkosten zal de school zelf dragen door geld in te zamelen. Naast de vaste activiteiten zoals een ontbijt en een wijnverkoop, starten we ook met een Socrowd-project. Hiermee kunnen mensen renteloos een bedrag aan Socrowd ter beschikking stellen en voor elke euro die Socrowd ontvangt, geven ze een lening van drie euro aan De Sterrebloem. Dat totale bedrag betaalt de school dan renteloos terug. Socrowd betaalt ook de mensen die een bedrag ter beschikking stelden, terug. Ook gewone giften aan 'De Sterrestengel' zijn welkom. We hopen dat het hele project feestelijk wordt afgerond in 2020." Meer info via www.desterrebloem.be. (ASD)