De Sterrebloem viert vijfde verjaardag met festival

Het aantal leerlingen van basisschool Sterrebloem verdubbelde op vijf jaar tijd.
Foto Anthony Statius Het aantal leerlingen van basisschool Sterrebloem verdubbelde op vijf jaar tijd.

De alternatieve basisschool De Sterrebloem viert haar vijfjarig bestaan met een fuif en festival. De Sterrebloem werd in 2009 opgericht door Ellen De Dapper en enkele ouders. "We begonnen met 38 leerlingen. Intussen zitten we aan het dubbele", zegt De Dapper. "Ook het aantal begeleiders nam toe: van 3 naar 8 teamleden. Vorig jaar hebben we een schoolgebouw gekocht. We willen verbouwen, zodat we op termijn 120 kinderen kunnen opvangen", zegt De Dapper.


"We werken in een familiale en huiselijke sfeer. We kijken niet enkel naar hun prestaties. Ze krijgen meer vrijheid, maar ook meer verantwoordelijkheid. Samen leven en niet enkel leren, vinden we belangrijk."


Op zaterdag 17 mei geeft De Sterrebloem een verjaardagsfuif in het jeugdcentrum De Brieljant en op 28 juni is er 'Feestje', een familiefestival op het schoolterrein in de Lange Akkerstraat in Meigem. De festiviteiten beginnen die dag om 14 uur met acts van onder meer HT Roberts & Bruno Deneckere, Werner Dumez, Empty Room, Luiz Marquez en The Meigem Groove Orchestra bewonderen. Er is ook kinderanimatie. Volwassenen betalen 8 euro, studenten 5 euro, kinderen onder 12 jaar 3 euro en 60-plussers 5 euro ingang. (ASD)