De Sterrebloem verzamelt 14.400 euro met Socrowd-actie

De Socrowd-actie van basisschool De Sterrebloem is een groot succes. De school heeft verbouwingsplannen en haalde via het sociaal crowdfundingplatform Socrowd 14.400 euro op in drie weken tijd.

"Ons doel was om 12.000 euro in te zamelen in vier weken, dus dat is ons zeker gelukt", zegt coördinator Ellen De Dapper. "Socrowd geeft ons nu een renteloze lening van 38.400 euro. Onze school betaalt de lening terug en de investeerders krijgen hun geld terug."


De Sterrebloem werd in 2009 opgericht door een groep ouders, in samenwerking met enkele leerkrachten. Omdat het honderd jaar oude schoolgebouw het groeiend aantal leerlingen niet meer aankan, wil De Sterrebloem verbouwen. Het huidige schoolgebouw voldoet niet meer aan de moderne normen en het energieverbruik is te hoog. In overleg met de school heeft architectenbureau BAST een ontwerp uitgewerkt voor het huidige gebouw en een kleiner nieuwbouwproject voor de kleuterschool. "De huidige structuur wordt zoveel mogelijk behouden", zegt De Dapper, "maar er komt ook een duurzaam gebouw bij. Zo wordt er gewerkt met houtskeletbouw met opvulling van strobalen, een groendak en opvang van regenwater." (ASD)