De Sterrebloem krijgt duurzaamheidslabel van minister Schauvliege

Deinze: De Sterrebloem behaalde in 2016 haar derde MOS-logo.
Anthony Statius Deinze: De Sterrebloem behaalde in 2016 haar derde MOS-logo.

De ervaringsgerichte basisschool De Sterrebloem uit Meigem heeft de Groene Vlag van Eco-Schools gekregen van minister Joke Schauvliege (CD&V). Dit is een internationaal kwaliteitslabel voor duurzame scholen.

De Sterrebloem krijgt opnieuw een erkenning voor haar duurzaam schoolbeleid. Deze keer mogen ze de Groene Vlag van Eco-Schools laten wapperen aan de schoolpoort. Wereldwijd werden al 51.000 Groene Vlaggen uitgereikt aan scholen uit 67 landen. Om de Groene Vlag te kunnen behalen, moeten scholen voldoen aan zeven succesfactoren die zijn afgesproken op internationaal niveau. MOS reserveert deze vlag voor Vlaamse scholen die gedurende twee schooljaren rond het thema duurzaamheid aan de slag gaan. Het Eco-Schoollabel is twee jaar geldig en de school kan daarna opnieuw het label behalen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.