De Kerstman woont tijdelijk in Tolpoortstraat 79 en iedereen is welkom

De Kerstman en zijn elf met Michelle en Britney.
Anthony Statius De Kerstman en zijn elf met Michelle en Britney.
Wie een kijkje wil nemen in het huis van de Kerstman kan nog tot en met woensdag 25 december vanaf 14 uur terecht in Tolpoortstraat 79 in Deinze. Woensdagnamiddag ontvingen de Kerstman en zijn elf er de eerste bezoekers.

Jong en oud kwam woensdag een kijkje nemen in het huis van de Kerstman in Deinze. Twee jaar geleden woonde hij nog in de leegstaande villa naast Dossche Mills, maar dit jaar verhuisde hij naar het Erfgoedhuis Fonds De Smet in Tolpoortstraat 79. 

“Je kan er zijn woonkamer, slaapkamer, werkatelier en slee zien”, zegt centrummanager Chris Verghote van vzw Deinze Winkelstad. “Dit jaar kan je na het bezoeken van het huis nog even gezellig vertoeven in de tuin van de Kerstman. Daar staat een winterbar met koude en warme dranken.” Niet enkel kinderen, maar ook jongeren kwamen genieten van de gezellige sfeer. Michelle (16) en Britney (15) kwamen na school even een kijkje nemen. “Ik hou van de kerstperiode”, zegt Michelle, die les volgt op Leiepoort campus Sint-Theresia. “Mensen zijn vrolijker en de sfeer is overal leuker. De kerstvakantie is net begonnen en het leek me wel leuk om eens een bezoekje te brengen.”

Het volledige programma van het huis van de Kerstman vind je op www.beleefdeinze.be.

De Kerstman kreeg van sommige kinderen een dikke knuffel.
Anthony Statius De Kerstman kreeg van sommige kinderen een dikke knuffel.
Plaats genoeg in de slee van de Kerstman.
Anthony Statius Plaats genoeg in de slee van de Kerstman.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.