Danny wandelt 3.800 euro bijeen voor Indische straatkinderen

Schepen Trees Van Hove (CD&V), Danny Carrette en Ingrid Sys.
Anthony Statius Schepen Trees Van Hove (CD&V), Danny Carrette en Ingrid Sys.
Deinzenaar Danny Carrette heeft tijdens de Dodentocht 3.800 euro bijeen gewandeld voor de vzw Children At Risk van Ingrid Sys. “Tijdens de tocht kreeg ik een sms’je van de kinderen die Ingrid er met haar vzw opvangt, een ferme opsteker”, zegt Danny.

Ingrid Sys startte in 2003 de vzw Children At Risk met als doel verwaarloosde, ondervoede straatkinderen in Calcutta, Inda een beter leven te geven. Momenteel worden 19 jongens opgevangen in een House of Love. Ingrid zet zich al jaren in voor deze organisatie door financiële hulp te zoeken via diverse initiatieven zoals een eetfestijn in Viblo LeielandIn 2017 schonk de stad Deinze via de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS) met 875 euro en Driespoort Shopping Deinze biedt met 150 euro logistieke en financiële steun, maar Danny Carrette spant de kroon met zijn jaarlijkse deelname aan de Dodentocht. Vorig jaar wist hij 3.775 euro te verzamelen en dit jaar wist hij dat bedrag nog wat op te trekken tot 3.800 euro. “Ik zit ondertussen aan vier deelnames en ondanks de zware regen ging het wandelen vlotter dan de vorige edities”, zegt Danny. “Tijdens de tocht kreeg ik een sms’je van de straatkinderen om me succes te wensen. Dat heeft me zeker een boost gegeven om verder te stappen. Ik blijf dit doen zolang ik kan. Waarom? Als ik zie dat die jongens hierdoor een menswaardiger bestaan krijgen, dan is dat voor mij voldoende.”

“Mijn doel is om ervoor te zorgen dat de vzw tegen 2020 zich met eigen middelen kan redden, zonder externe hulp. Onze taxidienst samen met een lokaal reisbureau is niet meer voldoende, dus we zijn op zoek naar andere mogelijkheden. Uiteindelijk moet de vzw dertig kinderen kunnen opvangen en begeleiden naar een betere wereld”, besluit Ingrid. Wie het initiatief wil steunen, kan contact opnemen met Ingrid via 09/380.30.72, 0474/60.18.69 en bruce.s@scarlet.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.